Rengöra duschvägg

Plejeanvisninger brusevægge

Plejeanvisning og rengøring af brusevægge

Vi vil vel alle gerne have et pænt og rent badeværelse? Gør det derfor til en vane at rengøre dine brusevægge regelmæssigt for at undgå at snavs og kalk sætter sig fast. Og hvorfor ikke forkæle dine brusevægge med nye bund- og magnetlister en gang imellem? Her finder du både vores officielle plejeanvisning for brusevægge, men også vores rengøringsekspert Lottas bedste tips til skinnende rene brusevægge.

Vil du hellere have en printet version, klik her.

Brug en bruseskraber

Glasoverfladen, set i mikroskop, indeholder mange små porer, som over tid opsamler snavs, sæberester og aflejringer. Hvis du vil beholde den flotte glans i glasset, skal du pleje det jævnligt. Tør glasset af med en bruseskraber efter hvert brusebad for at holde det skinnende og forhindre kalkaflejringer. Vi har to bruseskrabere i vores sortiment. Du køber dem hos vores forhandlere.

Bruseskrapere


Forhandlere

Rengöra duschlist

Skift bruselister en gang imellem

Bruselisterne er forbrugsvarer, der har tendens til at blive både snavsede og misfarvede efter et par års brug af brusevæggen. Med et af vores Servicekit kan du nemt genopfriske bruseren med nye lister, både tætningslister og magnetlister mellem dørene. Du kan finde dem hos vores forhandlere.

Servicekit


Forhandlere

Rengöring av duschvägg kalk

Brug et korrekt rengøringsmiddel

Ved indgroet snavs anbefales det at bruge et til formålet velegnet rengøringsmiddel, som kan købes i dagligvarebutikker. Læs instruktionerne igennem, før du bruger midlet, så du er sikker på, at det er velegnet til præcis dine overflader. Husk på, at svampe og rengøringsmidler med slibemiddel kan ridse både glas og metal. Sørg også for at være ekstra forsigtig ved mønstrede eller frostede glas. Test altid på et lille område først, hvis du er usikker.

Husholdningseddike (maks. 12%) er også effektiv mod kalkpletter. Gnid ind, lad det virke, skyl med rent vand og tør efter med en blød klud eller et frottéhåndklæde.

 

Plejeanvisninger

 


RENGØRINGS-EKSPERTENS TIPS

Rengøring af bruseglas i 3 trin

Vi spurgte vores kundeservicemedarbejder Lotta om hendes bedste trick til at rense hendes egne brusevægge, og her er hvad hun svarede.

Vi lægger vægt på, at dette er Lottas private rengøringstrick. Du kan finde vores officielle plejeanvisning højere oppe på siden.

Trin 1. Bland 0,5 dl citronsyre med 1 liter varmt vand og tilsæt et par dråber opvaskemiddel.

Trin 2. Påfør blandingen på bruseglasset med en blød klud. Pas på, at blandingen ikke kommer på profiler og dele af plast eller aluminium, da de derefter kan blive beskadiget. Brug heller ikke en sprayflaske, da det bliver sværere at kontrollere, hvor blandingen kommer.

Trin 3. Lad det virke i 20 minutter, og skyl derefter glasset.

Hvis bruseglasset stadig ikke er helt rene, skal du tage en svamp med en lidt hårdere overflade (men ikke for ru) for eksempel en rengøringssvamp. Dyp svampen i blandingen og hæld et par ekstra dråber vaskemiddel direkte på svampen og kram den så du får rigtig meget skum på svampen. Gnid forsigtigt svampen mod glasset, men det er vigtigt, at det skummer meget, så du ikke ridser glasset. Når du er færdig, er det meget vigtigt, at du skyller både glasset og alle de omkringliggende detaljer og materialer (f.eks. plast, aluminium, fliser osv.). Ellers kan de blive beskadiget af superblandingen.


Rengøring af brusekabiner

Den glatte og porefri overflade af støbt marmor har en beskyttende film kaldet gel-coat. Så længe denne membran er intakt, har du et smukt fint materiale. Rengør derfor med en fugtig klud eller et meget mildt, flydende rengøringsmiddel. Ønsker du en flot glans, så brug polish eller bilvoks uden slibende virkning i henhold til anvisningerne på produktet. Gør du dette jævnligt, får du en meget flot overflade, der holder sig i ny stand i flere år.

Brug aldrig syrer, ammoniak, stærke rengøringsmidler, slibemidler, koncentreret klor eller kaustisk soda. Vær opmærksom på, at der ved brug af skarpe genstande i karret er risiko for, at overfladelaget kan blive beskadiget.

Brusekabiner

Relaterbare sider

INR

Badeværelset. Rummet hvor du går i bad, på toilettet og børster tænderne. Men også et rum med ofte uudforskede muligheder, når det kommer til selvforkælelse og velbehag.

Se mere
Oversigt over glas til vores bruseløsninger.

Om vores bruseglas

Alt vores glas er hærdet og kontrolleret både i vores eget laboratorium i Malmø og af en uafhængig tredjepartsinspektør.

Se mere

Service og vedligeholdelse

Film og instruktioner til vedligeholdelse af brusevægge og badeværelsesmøbler fra INR

Se mere