Rengöra duschvägg

Plejeanvisning for brusevægge

Plejeanvisning og rengøring af brusevægge

Vi vil vel alle gerne have et pænt og rent badeværelse? Gør det derfor til en vane at rengøre dine brusevægge regelmæssigt for at undgå at snavs og kalk sætter sig fast. Og hvorfor ikke forkæle dine brusevægge med nye bund- og magnetlister en gang imellem? Her finder du både vores officielle plejeanvisning for brusevægge, men også vores rengøringsekspert Lottas bedste tips til skinnende rene brusevægge.

Vil du hellere have en printet version, klik her.

Rengöring av duschvägg kalk

Tør glasset af efter hvert brusebad

Glasoverfladen, set i et mikroskop, indeholder en masse små porer, hvor der med tiden kan samles snavs, sæberester og aflejringer, særligt hvis du bor et sted med meget kalk i vandet. Så hvis du gerne vil bevare den flotte glans i glasset, kan det godt betale sig at pleje det i ny og næ. Den mest effektive og miljøvenlige måde at holde glas rene og flotte på er at tørre godt af med en gummiskraber eller en blød klud efter hvert bad. På den måde undgår du unødige kalkaflejringer.

Rengöra duschväggar

Brug korrekt rengørings­middel

Ved indgroet snavs anbefales det at bruge et til formålet velegnet rengøringsmiddel, som kan købes i dagligvarebutikker. Læs instruktionerne igennem, før du bruger midlet, så du er sikker på, at det er velegnet til præcis dine overflader. Husk på, at svampe og rengøringsmidler med slibemiddel kan ridse både glas og metal. Sørg også for at være ekstra forsigtig ved mønstrede eller frostede glas. Husholdningseddike (maks. 12%) er også effektiv mod kalkpletter. Gnid ind, lad det virke, skyl med rent vand og tør efter med en blød klud eller et frottéhåndklæde.

Rengöra duschlist

Skift bruselister en gang imellem

Bruselister ses som forbrugsvarer og er ikke dækket af den normale produktgaranti. Hvis du med tiden har brug for at skifte, er det meget let. Din INR-forhandler har servicekit og andre reservedele. På brusevægge med løftefunktion fra 2012 eller tidligere skal de bevægelige dele smøres med vandfast fedt ca. en gang om året. Servicekit nr. 40, Smørefedt kan købes hos din INR-forhandler.

Vores Servicekit

Eksperten tipser

Lotta i vores kundeservice-afdeling kan det der med rengøring af brusevægge. Her deler hun sine bedste husmorstips for at gøre bruseglasset skinnende rent!

Rengør bruseglasset i 3 trin

1. Bland 0,5 dl citronsyre med 1 liter varmt vand og tilsæt et par dråber opvaskemiddel.

2. Påfør blandingen på bruseglasset med en blød klud. Pas på, at blandingen ikke kommer på profiler og dele af plast eller aluminium, da de derefter kan blive beskadiget. Brug heller ikke en sprayflaske, da det bliver sværere at kontrollere, hvor blandingen kommer.

3. Lad det virke i 20 minutter, og skyl derefter glasset.

Vi understreger, at dette er Lottas eget private rengørings-trick, som du vælger at prøve på egen risiko. Du finder vores officielle plejeanvisninger længere oppe på siden.

... når intet andet fungerer

Hvis bruseglasset stadig ikke er helt rene, skal du tage en svamp med en lidt hårdere overflade (men ikke for ru) for eksempel en rengøringssvamp. Dyp svampen i blandingen og hæld et par ekstra dråber vaskemiddel direkte på svampen og kram den så du får rigtig meget skum på svampen.

Gnid forsigtigt svampen mod glasset, men det er vigtigt, at det skummer meget, så du ikke ridser glasset. Når du er færdig, er det meget vigtigt, at du skyller både glasset og alle de omkringliggende detaljer og materialer (f.eks. plast, aluminium, fliser osv.). Ellers kan de blive beskadiget af superblandingen.

Plejeanvisning for brusekabiner

I de første fire uger bør brusekaret kun rengøres med opvaskemiddel/ vand. Derefter kan milde rengøringsmidler bruges, dog må der ikke bruges rengøringsmidler, der indeholder slibemidler, hvad enten de er i flydende form eller pulverform. Brug ikke afløbsrens der indeholder syre eller natriumhydroxid. Andre stærke midler som acetone eller metanol bør også undgås.

For at beskytte overfladen skal spildte stoffer som opløsningsmidler eller maling straks tørres af. For at beskytte mod misfarvninger eller ridser, bør brusekabinen ikke bruges til farvning, vask eller iblødsætning i f.eks. vaskemiddel. Brusekaret må ikke udsættes for vand over 65°C, da det kan forårsage revner. For en langvarig glans anbefales det, at brusekaret smøres med et standard-polermiddel og derefter poleres med en klud med jævne mellemrum (hver anden måned).

Brusekabiner

Andre har også besøgt

Support & Tips

Plejeanvisninger

Find ud af, hvordan du bedst tager dig af din badeværelsesindretning fra INR.

Se mere
badrum kampanj

Konsument

kampagner

Kampagne på komplette bruse- og møbelpakker. Gælder hos alle forhandlere t.o.m. d. 31. august 2023.

Se mere

Find forhandler

Butiksudstillinger med badeværelsesindretning og bruseløsninger fra INR findes hos udvalgte INR-forhandlere i Danmark.

Se mere