Plejeanvisninger badeværelsesmøbler

Sådan tager du hånd om dine badeværelsesmøbler

Alle vores håndvaske, bordplader og møbler er fremstillet i materialer af høj kvalitet med lang holdbarhed. Med lidt ekstra pleje vil de holde sig i top stand i mange år fremover. Klik her for en samlet oversigt over alle vores plejeanvisninger i et printvenligt format.

Plejeanvisning til håndvask i porcelæn

En porcelænsvask har en hård, glaseret og holdbar overflade. Du renser porcelæn glatest med et lys fugtig klud og et mildt rengøringsmiddel. Brug ikke værktøjer, der indeholder hårdeslibemidler. Undgå også kaustisk soda, da det ødelægger den glaserede overflade. Sorte striber kan opstå, når porcelæn kommer i kontakt med metalgenstande. Du kan fjerne linjerne med et keramisk viskelæder

Plejeanvisning til håndvask i stenkomposit

For at sikre en langvarig mat effekt anbefales det, at du årligt rengør hele håndvasken med den medfølgende slibesvamp. Hvis du har behov for at købe en ny, anbefaler vi en slibesvamp medium, rød. Pletter fra neglelak, hårfarve, kaffe og vin fjernes straks. Håndvasken må ikke udsættes for vand på over 65°C, da det kan forårsage revner. Undgå at placere varme genstande direkte på overfladen. Undgå kontakt med aggressive rengøringsmidler, syrer, ammoniak, klorin og andre stærkt ætsende produkter. Undgå brug af skarpe genstande, der kan beskadige overfladen.

Ved daglig pleje, brug en klud og et mildt rengøringsmiddel. Test altid rengøringsmidlet på et lille stykke af overfladen først. Ved ridser, vanskelige pletter eller misfarvninger, brug den medfølgende slibeklud, skyl med vand og tør efter med en klud. Brug slibekluden over hele håndvasken for at få en glat og fin mat finish.

Plejeanvisning til bordplade i kvartskomposit

Kvartskomposit er et industrielt fremstillet stenmateriale. Hovedingrediensen kvarts presses sammen med et bindemiddel og farvestoffer. Almindeligvis forekommende træk i kvartskomposit omfatter forskellige pigmentformationer, små porer, hårtynde poleringsridser og små farveprikker i de ensfarvede materialer. Dette påvirker ikke produktets kvalitet.

Til daglig rengøring skal du bruge en fugtig klud og et mildt rengøringsmiddel. Ved svære pletter eller til en mere intensiv rengøring et par gange om året kan du bruge Cif Cream eller lignende på en fugtig klud eller svamp. Test altid rengøringsmidlet på et lille område. Brug ikke rengøringsmidler med en Ph-værdi < 4 eller > 10.

Fjern kraftig snavs og pletter så hurtigt som muligt. Undgå kontakt med acetone og med aggressive rengøringsmidler som metalpolish, proptrækkere og andre ætsende stoffer.

Plejeanvisning til vandlås

Rengør vandlåsen regelmæssigt for at fjerne sæberester, hår og andre ting, der kan forårsage tilstopninger i vasken. Undgå at bruge vaskerens eller afløbsrens, da de kan beskadige vasken.

Billedet viser Easy-Clean bundventilen, som du rengør ved at løfte op og skylle af.

Plejeanvisning til lakeret træoverflade

Låger og strukturer rengøres - som håndvaske – med en let fugtet klud og mildt rengøringsmiddel. Undgå at bruge møbelpolish, rengøringsmiddel eller svampe med slibende effekt, ammoniak eller andre stærke opløsningsmidler.

Vi har omhyggeligt malet eller lakeret alle vores møblers indgående dele i flere lag, før de sættes sammen, for at indelukke alle sammenføjninger og dermed også forhindre vandindtrængning, så vidt det er muligt. Men der er naturligvis grænser. Vand og stænk bør med det samme tørres af med en tør klud og det er vigtigt, at møblerne placeres i en sådan afstand fra badekarret eller bruseren, at det ikke kan nås af vandstænk.

Hvis du dagligt udsætter et træmøbel for væske kan den det – selvom det er produceret af fugtsikret materiale og overfladebehandlet i flere lag – med tiden få små skavanker, hvor fugt kan trænge ind, få træet til at give sig og på sigt få lakken til at revne. Men hvis du passer lidt på og aftørrer de kritiske områder, som f.eks. lågerne, vil dit træmøbel holde sig pænt i rigtig lang tid.

Relaterbare sider

Alternativ for badeværelsesmøbler

Materialer

Hos INR arbejder vi kun med de bedste naturlige materialer og kompositter, der er udviklet til at gøre din tid på badeværelset så behagelig som muligt.

Se mere
AIR Solid med bordplade Raw Concrete.

Support & Tips

Plejeanvisninger

Sådan passer du bedst på din bruseløsning og badeværelsesindretning fra INR.

Se mere

Om INR

Garanti

Med en 100% baggrund i vores meget omfattende laboratorietest tilbyder vi dig hele 15 års garanti på både bruseløsninger og badeværelsesmøbler.

Se mere