EPIC. Ti millimeter glas og drejebeslag oser af eksklusivitet.

Håndtering af bruseglas

Gode ​​råd ved håndtering af brusevægge i glas

Vi anbefaler, at du som handy privatperson, professionel håndværker eller bygningsarbejder læser vores råd om hvordan glas bedst håndteres, og følger den gældende monteringsvejledning, så vi sammen kan forebygge unødige risici for skader.

HVAD BETYDER SIKKERHEDSGLAS?

Det vi anvender til vores brusevægge kaldes termisk, hærdet sikkerhedsglas. Glasset får sin styrke ved at blive opvarmet til omkring 650°C eller mere, afhængigt af glassets tykkelse, så det bliver blødt og spændingsfrit. Derefter afkøles det så hurtigt, at der opstår spændingsbelastninger i glassets overfladelag og trækspændinger i midten. Dette gør, at hærdet glas tåler belastninger betydeligt bedre end almindeligt glas. Det siges ofte, at hærdet glas er mindst 5 gange stærkere end almindeligt vinduesglas. Samtidig betyder udtrykket “sikkerhedsglas” ikke, at det er umuligt for glasset at gå i stykker, men skal hellere tolkes som et "person-sikkert" glas.

GLASSEST SVAGESTE PUNKT ER KANTERNE OG HJØRNERNE

Alle vores bruseglas er bestilt med slebet kanter og hjørner for at øge deres styrke og glassets samlede styrke. Skulle uheldet ske under montering, at du uheldigt støder et af hjørnerne ned i et hårdt klinkegulv, kan det opleves som om glasset næsten “eksploderer” i hænderne på dig. I et sådanne tilfælde går det hærdede glas i 1000 små stykker (granulat), hvor kanterne normalt er sløve, et såkaldt sikkert brud.

Vores glas kontrolleres regelmæssigt ved at tage prøver efter hærdning og knusning af glasset for at tælle og måle, at de granulater, der dannes, holder normen.

SIKKERHEDSBRILLER OG HANDSKER VED MONTERING

Selvom glasstykkerne er relativt sløve, sammenlignet med et ikke-hærdet glas, der bliver til skarpe skår når det går i stykker, så du kan risikere at skade dig selv overfladisk, hvis du ikke har taget højde for de normale sikkerhedsforanstaltninger. Det betyder f.eks., at vi altid anbefaler montører at bruge beskyttelsesbriller og handsker og helst også med langærmede trøje og lange bukser.      

BRUG ET BLØDT UNDERLAG

Placer altid glasset forsigtigt ned på et blødt underlag. Det er specielt vigtigt at være ekstra forsigtig i et badeværelse, hvor der normalt er hårde fliser og klinker på både gulve og vægge. Især i betragtning af at glas er et relativt tungt materiale med en densitet på 2,5 g/cm³. Det betyder at en 8 mm glasvæg vejer 20 kg pr.m². Derfor er det naturligvis en udfordring at håndtere det med største omhu. Glasset får aldrig skubbes sidelæns eller tippes rundt hjørnerne, når det flyttet.

LAD HJØRNEBESKYTTELSEN SIDDE PÅ

Et godt råd er at lade de hjørnebeskytterne, der følger med emballagen, sidde på så længe som muligt, alternativt bruge et tæppe, eller et tilsvarende blød underlag. Hvis bruseløsningen er udstyret med tætningslister, så sæt dem på, inden du løfter bruseløsningen på plads.

HVIS UHELDET SKULLE VÆRE UDE

Når bruseglasset først er på plads, er det yderst sjældent, at det senere hen granulater, medmindre der er sket en minimal revne eller lignende, ved en af kanterne. For eksempel ved at køre imod med støvsugeren ved et uheld eller med en anden hård genstand, gentagende gange, eller at der alternativt har været skader allerede ved montering som man har overset. Hvis glasset har et skår i kanten, skal det som reglen kasseres på grund af risikoen for at det granulerer. Skulle skaden opstå, tilbyder vi naturligvis et nyt glas til en rabatteret pris.

MINDRE RIDSER OG ANDRE SKADER

Opstået ridser i glas kan forekomme enten som fremstillingsfejl i produktionen eller ved påført skade efter at kunden har modtaget produktet. Når det kommer til fremstillingsfejl i glasprodukter og hvad der derefter gælder, henviser vi til ”Riktlinjer för kvalitetsbedömning och reklamationshantering”, Svensk Planglasförening, juni 2011. Vi kan tilføje, at vi gennemgår alle bruseglas grundigt, når vi løfter dem til hver unik kundeordre i produktionen, når vi limer dem i profiler og inden vi lukker kassen og sætter emballagen til levering.

På byggepladsen, nogle gange i forbindelse med slutrengøringen, kan det ske at der er kommet ridser. Disse kan ikke betragtes som defekter i glasproduktet, men er en påført skade, hvilket betyder, at glasproducenten ikke kan holdes ansvarlig for den påførte skade.

Husk, at den person, der er ansvarlig for rengøringen, har den rette viden og anbefalede rengøringsmidler uden slibemidler eller andre stærke midler, som kan indeholde f.eks. flus syre eller fosforsyre, da de har en ætsende virkning på glas.

Andre har også besøgt

Om INR

Garanti

Med en 100% baggrund i vores meget omfattende laboratorietest tilbyder vi dig hele 15 års garanti på både bruseløsninger og badeværelsesmøbler.

Se mere
Oversigt over glas til vores bruseløsninger.

Alternativ og tilvalg

Glas

Forskellige tykkelser, gennemsigtighed og toner giver dig kreative muligheder, når du skaber din bruseløsning. Se og sammenligne vores forskellige glas.

Se mere

Om INR

Vores kvalitet

Du bemærker, at det er detaljerne, der gør det, når du kritisk undersøger vores produkter i sømmene. Intet, vi laver eller udvikler, overlades til tilfældighederne.

Se mere