Kvalitet & Miljø

Omhyggeligt udvalgt badeværelsesindretning af gedigen kvalitet er lig med tryghed på den lange bane – for at badeværelset holder sig flot i mange år, men også for miljøet og kommende generationers mulighed for at nyde skove, søer og marker. Vi arbejder med kontinuerligt testede og omhyggeligt udvalgte miljøtilpassede materialer med lang holdbarhed. Her kan du læse om nogle af de mest almindeligt anvendte materialer og om vores miljøarbejde.

Kvalitet

Vores mest almindeligt anvendte materialer

træ

Vores træmøbler er lakeret i klar lak, så træets naturlige farve kan træde frem. Træ modnes over tid og får sin endelige farve efter omkring et års tid. Der vil altid være naturlige farveskift. Det er det, der giver møblets sin karakter.

Alle indgående dele på vores møbler er omhyggeligt malet eller lakeret i flere lag, før de sættes sammen, for at indelukke alle sammenføjninger og dermed også forhindre vandindtrængning, så vidt det er muligt.

Temperatur og fugtighed påvirker også den måde, træet krymper og giver sig på. Derfor kan døre, skuffer og fronter variere i tilpasning, og du bør regelmæssigt justere skruer og beslag, hvilket er uundgåeligt på træprodukter.

Porcelæn

Porcelæn er et naturmateriale af ler, feltspat og kvarts, som er blandet og støbt efter form. De afsluttende konturer færdiggøres altid i hånden. Derfor vil overfladen ikke være helt glat og kanterne ikke helt snorlige. Det giver håndvasken et udtryk af levende håndværk.

Glas

Vi bruger termisk hærdet sikkerhedsglas til alle vores brusevægge. Først skæres glasset i den beregnede størrelse og får huller eller udtag til f.eks. håndtag eller beslag, hvorefter hjørner og kanter slibes. Derefter gennemgår glasset en hærdningsproces, der giver det styrke gennem opvarmning til cirka 650 °C eller derover – afhængig af glassets tykkelse – så det bliver blødt og spændingsfrit. Derpå nedkøles det hurtigt, så der opstår trykspændinger i glassets overfladelag og trækspændinger i midten.

Hærdningen betyder, at glasset nu tåler belastninger betydeligt bedre end almindeligt glas, men ikke at det ikke kan gå i stykker. Hvis det hærdede glas skulle gå i stykker, resulterer det i små sløve stykker frem for skarpe skår, hvilket giver tryghed og sikkerhed.


Fire veje til mere sikkert glas

 

Testet ifølge europæiske normer

Glas i brusevæg/-dør skal ifølge BBR (Boverkets Byggregler) beskytte mod skæreskader og have stabilitet ifølge SS-EN 14428, hvilket indebærer, at glasset er testet og klassificeret i henhold til regulerede europæiske normer. Derfor skal glas til brusebadet være hærdet eller lamineret.

Fasede kanter og kontrol af hvert glas

For at mindske de svageste og mest udsatte dele på et glas, er alle vores bruseglas er bestilt med slebne eller fasede kanter og såkaldt støttehjørner for at øge kanternes bestandighed over for slag og dermed bruseglassets samlede holdbarhed. For at sikre at alle glas, der forlader vores fabrik er fejlfri, efterser vi omhyggeligt hvert eneste bruseglas, når vi fremstiller det til hver unik kundeordre i produktionen, når vi limer dem i profiler samt før vi lukker emballagen om dem og stiller dem klar til levering.

 

Tryghed med CE-mærkning

Alle brusebade fra INR er CE-mærket, hvilket betyder øget tryghed og indebærer udførlig kontrol af splintringsegenskaberne og styrken ved tunge stød. Disse kontroller af såvel konstruktion som dokumentation foretages efter ordre fra INR af tredjepart, Statens Provningsanstalt, hvilket giver ekstra tryghed.

Tryg montering

Vi arbejder kontinuerligt med at uddanne B2B-kunder i både vores produkters egenskaber samt at træne dem i montering. Vi anbefaler, at du både som privatperson og professionel følger de aktuelle monteringsanvisninger, som viser alle trin i den anbefalede rækkefølge og som løbende opdateres i forbindelse med produktudviklingen. Læs mere om vores råd til tryg montering.

Miljø

Vand er en nødvendighed for alt liv på jorden, og arbejder man som vi i ”vandbranchen”, har man også et ansvar for denne naturressource på samme måde som for glas, aluminium og andre materialer, der indgår i produkterne.

Vi er tilknyttet flere miljøfremmende organisationer, og vi tager gerne en udfordring op og undersøger, om vi kan udvikle bedre og mere bæredygtige løsninger.

Miljøpolicy

»Drive virksomheden iht. gældende lovgivning.«

»Mindske vores klimapåvirkning ved kontinuerligt at iagttage og gennemføre ressourcebesparende tiltag.«

»Imødekomme miljøkrav fra vores kunder.«

»Stræbe efter konstant at forbedre produktets miljøegenskaber ved at følge udviklingen og tage hensyn til materialevalg ved konstruktion og indkøb.«

Svanen

Siden 2014 har hele LINC-serien være miljømærket med Svanen, hvilket indebærer, at brusevæggene kan genbruges fuldt ud og indeholder minimale mængder af miljøskadelige stoffer. Også de fleste møbler i vores møbelserie IKON er Svanemærket. Kig efter Svane-symbolet under fakta om produktet!

ISO 14001-Certificerede

Et vigtigt led i vores arbejde med miljøspørgsmål er at arbejde på linje med et miljøstyringssystem. INR Sverige ABs miljøsystem er certificeret af Bureau Veritas og opfylder kravene i Miljøsystemstandard ISO 14001, et af verdens i dag mest anerkendte uafhængige certificeringsorganer.

Repa

INR er tilknyttet REPA, erhvervslivets system for genanvendelse af emballage. Vi tager ansvar for genanvendelse af emballage også efter forbrugerens slutanvendelse. 

REPA

INR er tilknyttet REPA, erhvervslivets system for genanvendelse af emballage. Vi tager ansvar for genanvendelse af emballage også efter forbrugerens slutanvendelse.

Miljøbedømmer

Vi overlader det til forskellige instanser at undersøge og miljøbedømme vores produkter, når situationen kræver det. Et eksempel på samarbejdspartnere er svenske Sunda Hus og Byggvarubedömningen.

Byggevarudeklarationer

Byggevaredeklarationer er et led i byggesektorens miljøansvar og er ensbetydende med et målrettet arbejde på at minimere materialespild og restprodukter, at håndtere materiale ved nedrivning samt halvere deponeringen. INRs deklarationer er oprettet iht. Kretsloppsrådets anvisninger for byggevaredeklarationer. Se det respektive produkt for en aktuel byggevaredeklaration.