Oslo-familiens badeværelse rummer alt: æstetik, funktion og masser af søskendekærlighed

"Et badekar" stod der - med store bogstaver og øverst på drengenes ønskeliste - da Vibeke og Morten gik i gang med planlægningen af ​​familiens badeværelse i den nye villa ved Kolbotn i udkanten af ​​Oslo. Med tre drenge under 7 år og en brændende interesse for form og indretning var det centralt at finde løsninger til helt forskellige behov. Det nye badeværelse skulle være æstetisk tiltalende og samtidig yderst funktionelt. Målet var et badeværelse, hvor alle fem i familien kan opholde sig – og nyde – på samme tid.

Grunden – med det oprindelige hus med kun to soveværelser – blev købt af parret tilbage i 2017. Planerne om at bygge nyt startede med det samme, men så stoppede de. Tværstop. De blev tvunget til at skifte arkitekt, og byggetilladelsen blev forsinket. Så kom den tredje søn og så brylluppet. Det var først i oktober 2022, at familien kunne flytte ind, og det var ikke en dag for tidligt, for med tre små børn bliver hverdagen let kaotisk. Endelig skulle de få glæde af det nye badeværelse designet til at gøre fem personer klar om morgenen - samtidig med at det skulle give forældrene en effektiv restitution om aftenen...

Vibeke, der arbejder som grafisk designer, har en stor interesse for boligindretning og driver Instagram-kontoen @enkontrast. Hun beskriver sin indretningsstil som skandinavisk og ganske minimalistisk, men er samtidig ikke bange for at blande farver. Når Vibeke indretter, laver hun først et moodboard - for hånd eller på Pinterest - hvor hun kombinerer fliser og klinker med forskellige farver og materialer. Når den rigtige følelse rammer, dykker hun ned i produktvalgene. I det nye badeværelse er grunden beige med indslag af mørkt træ og sorte detaljer.

En indbydende og smuk palette komponeret af Vibeke.

Møbel Air Wood i bejdset eg med solide detaljer. Armatur fra INR by Primy.

Jeg er nok litt fargenerd av meg og det kribler litt ekstra i magen når jeg finner noe som går ton i ton med en av fargene her hjemme.

En vellykket plantegning. Brusevæggen opdeler og skaber et rum i rummet, hvilket er nyttigt, når der er flere personer, der skal dele badeværelset.

Badeværelsesindretning med stuestemning

Vibeke ledte efter badeværelsesindretning, der ikke ville føles for meget badeværelse, fordi hun var bange for en alt for steril følelse. En mere hyggelig og luksuriøs stuestemning var, hvad hun ledte efter, gerne i mørkt træ for et varmt og eksklusivt præg. Valget faldt på et møbel fra INRs nye serie Air Wood. Et svenskfremstillet premium-møbel med sans for håndværk - helt i tråd med det, hun ville skabe. Til dette valgte hun et armatur og bundventil i Brushed Bronze fra INR by Primy.

AIR Wood

INR by Primy

Rum i rummet med bruseglasset Sway

Badekarret var givet fra starten, men Vibeke og Morten ville ikke slippe tanken om en bruser. Vibeke havde forelsket sig i det rillede Sway bruseglas, som hun vidste ville passe godt sammen med de øvrige materiale- og farvevalg i beige og mørkt træ. Løsningen blev en brusevæg fra INRs nye Edge bruseserie mellem badekarret og resten af ​​rummet, som kombineret bruser og skillevæg. Den ekstra høje bruseløsning giver en stilfuld og praktisk rum-i-rum-løsning der skaber et privat rum til dem, der bader eller bruser - praktisk, når man er fem i familien.

Bruseserien EDGE

Vores bruseglas

En dejlig plads til at bruse og bade bag Edge brusevæggen med glasset Sway.

Pladsbesparende og energivenlige håndklædetørrere Line.

Noe av det jeg elsker mest, som jeg ikke trodde vi trengte, er det automatisk lyset som skrur seg på under innredningen når man går inn på badet. Helt genialt når barna må på do på natten!

Ekstra funktionalitet som investering

At badeværelset skal være funktionelt og æstetisk på samme tid er vigtigt for Vibeke, og når det kom til tilvalg, valgte hun at investere:

- Bare fordi man har små børn, betyder det ikke, at man ikke kan investere i ekstraudstyr til indretningen. Det føles ekstra dejligt, når en løsning, der er rigtig fed, også viser sig at være meget praktisk. Som møblets belysning under møblet og i skuffen. Det er bare så lækkert – og samtidig en gave om natten, når drengene skal på toilettet. Jeg forstod ikke helt, hvor god dette tilvalg ville vise sig at være, da jeg købte det – og jeg fortryder ikke et sekund, at jeg investerede i det.

Smarte tilvalg

Materialer og produkter

Gulvklinker Pietre di Paragone Gre Bianco 60x60 / Vægklinker Subway white 7x28 / Vægfarve 12180 Present fra Jotun Lady / Møbel AIR Wood i Dark Oak med bordplade Plain White fra INR / Brusevæg EDGE 20 med glaset Sway fra INR / Håndklædetørrere LINE fra INR / Spejl fra IKEA / Håndvaskarmatur  STEEL VOYAGE mm. fra INR by Primy / Væglamper Torrano fra Globen Lighting / Loftpanel UNIKA akustikpanel til badeværelser i farven valnød fra Fibrotech / Badeværelsesmåtte fra H&M Home / Øvrige tillbehør fra Jysk

Vibeke og Morten


Relaterbare sider

Hjemme hos Ebbe og Ida

Besøg Ebbe og Ida, der byggede deres drømmehus i Grötlingbo på Gotland med inspiration hentet fra en klassisk Gotlandsk lade.

Se mere

Villa Nordic Stories

Drømmen var et hus, der ville føles som at være på ferie året rundt. Lykkedes de? Kom med og se Paulina og Jukkas hjem.

Se mere