Oversigt over glas til vores bruseløsninger.

Bruseglas

Alle vores brusevægge er CE-mærkede og glasset er lavet af termisk hærdet sikkerhedsglas for din sikkerhed. Glassene går igennem stikprøvekontroller i vores laboratorium i Malmø, inden de pakkes og sendes. Her kan du læse mere om, hvordan vores glas fremstilles, og hvordan du håndterer dem.

Vores materialer

Hærdet sikkerhedsglas

Termisk hærdning betyder, at glasset får sin styrke ved - efter at være skåret til sin endelige størrelse og formalet - opvarmet i en tempereringsovn og derefter hurtigt kølet ned. I processen opstår der trykspændinger fra midten af ​​glasset og krympespændinger fra kanterne, hvilket resulterer i et glas, der tåler spændinger væsentligt bedre end almindeligt glas.

Man siger normalt, at hærdet glas er mindst fem gange stærkere end almindeligt vinduesglas, men det er ikke ensbetydende med, at det er ubrydeligt. Kanterne – og specielt hjørnerne – er glassets svageste punkter. Hvis du under monteringen kommer til at slå et hjørne mod for eksempel et hårdt klinkegulv, risikerer glasset at granulere. Det er dog yderst sjældent. En granulering kan opleves som at glasset nærmest "eksploderer" til et stort antal små glasstykker, hvilket er det karakteristiske for hærdet glas. Dette kan sammenlignes med de spidse og skarpe glasskår, der opstår, når et normalt ikke-hærdet vinduesglas går i stykker.

Omhyggelig kontrol

Alle vores brusevægge er CE-mærkede og glasset bliver testet efter EN-12150 kvalitetsstandarden, hvilket betyder detaljerede og regelmæssige kontroller af spaltningsegenskaberne og styrken ved kraftige stød. Der udføres også jævnlige stikprøver for at kontrollere, at granulatet opfylder standarden under granulering - både af os og af glasproducenten.

Sikker montering

Det er vigtigt, at monteringsvejledningen følges, da den viser monteringstrinnene i den anbefalede rækkefølge og sikrer sikker og korrekt montering. Glasset er meget tungt og kræver stor omhu. At have to personer til at håndtere løftet i forbindelse med montage gør det som regel lettere. Brug handsker, sikkerhedsbriller og en langærmet bluse og lange bukser. Placer altid bruseglasset forsigtigt på et blødt underlag, og skub det aldrig til siden eller vælte på hjørnerne, når du flytter glasset. Montere på et blødt underlag og lad de medfølgende hjørnebeskyttere sidde så længe som muligt, alternativt brug et tæppe, træklodser eller tilsvarende bløde underlag. Er brusemodellen udstyret med tætningslister, bør disse sættes på, inden bruseglasset løftes på plads og fastgøres. Til dokumentbanken

Mindre ridser og andre skader

Glas er et levende materiale, der blandt andet består af smeltet sand og vand, hvilket giver hvert bruseglas sit unikke udseende. Afvigelser uden for tolerancerne i ”Riktlinjer för kvalitetsbedömning och reklamationshantering” (Svensk Planglasförening) opdages normalt inden emballering. Produktionsfejl, der ikke er opdaget af os, kan forekomme og er dækket af vores produktgaranti. Øvrige fejl, såkaldte tillægsskader, som er opstået efter at produktet har forladt vores fabrik – for eksempel på byggepladsen – er ikke dækket af garantien. Mere om garantien

Hvis uheldet skulle være ude

Det er yderst sjældent, at et bruseglas granulerer. Cirka 0,02 % af alt hærdet glas der sælges granulater og i princippet altid som følge af fejl under montering. Hvis dit bruseglas uventet granulerer, er vores mål at få et erstatningsglas så hurtigt som muligt. Bruseglas, der har skår i kanten, skal som udgangspunkt kasseres på grund af risiko for granulering. I disse tilfælde tilbyder vi rabat på erstatningsglasset. Kontakt din forhandler, som vil hjælpe dig i sagen.


Relaterbare sider

Materialer

Vi arbejder kun med de bedste komposit- og naturmaterialer. Her kan du læse om vores materialer, glas og finish.

Se mere

Plejeanvisning brusevægge

Vores egen rengøringsekspert giver sine bedste husmorråd når det gælder rengøring af bruseglas. Her finder du også vores officielle plejeanvisning.

Se mere

Garanti

Med en 100% baggrund i vores meget omfattende laboratorietests tilbyder vi dig hele 15 års garanti på både bruseløsninger og badeværelsesmøbler.

Se mere